A recept Patricia Wells at home in Provence című könyvből van. Azon ritka szakácskönyveim egyike – pedig, mint láthatjátok, van egy pár… – amelyben alig van kép – mégis szeretem…
Hagymatorta:
Hozzávalók:
375 g apróra vágott vöröshagyma (ez a nettó)
3-4 dkg vaj
fél ek kakukkfű
só, bors
3 tojás
7-8 ek tej
2,5 ek tejszín
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.
A hagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk, közben megszórjuk a kakukkfűvel, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Közben egy tálban alaposan elkeverjük a tojásokat a tejjel és a tejszínnel és sütőpapírral bélelünk ki egy 20 cm átmérőjű sütőformát. Ha kész a hagyma, akkor a sütőformába kanalazzuk, ráöntjük a tejes-tejszínes tojást és 30 percig sütjük.
Istenien néz ki! 🙂 A fotóid…csodaszépek…:)
köszi szépen!! Örülök, hogy tetszik!
Megcsináltam, paradicsommal ettük vacsorára, isteni volt, köszi! Éva
Éva! Ez remek, örülök, hogy ízlett, a héten jön majd újabb recept is.