HOZZÁVALÓK
1 doboz Faisselle / vagy kb 4-5 doboz nature joghurt esetleg cottage chees
durvára tört tarka bors
só
provence-i fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS
Egy már nem használt pelenkát, vagy valami laza szövésű anyagot készítsünk elő.
A faisselle-t bontsuk ki, vegyük ki a dobozból a szűrővel együtt, kicsit hagyjuk lecsöpögni, majd rakjuk bele a textíliával becsavarva szűrőbe.
Ha joghurtból készítjük, akkor egyből a pelenkás szűrőbe tegyük.
Rakjuk egy tálra, hogy csöpöghessen. Ha joghurtból készítjük, sokkal több folyadék távozik belőle, a faisselle-ből vagy cottage chees-ből kb annyi amennyit a pelenka felvesz.
Hűvösre helyre tesszük, hogy ne romoljon meg. Érdemes egy pár óra múlva újracsomagolni. Minél gyakrabban csomagoljuk át, annál hamarabb lesz kész a finom sajtunk.
Kb egy nap után a kapott sűrű krémet sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk valamilyen ízesítést.
Én általában durvára tört borssal borítom be, vagy provence-i fűszerkeverékkel.
A masszát a megfelelő alakúra formázzuk, és egy újabb pelenkába csomagolás következik..
A sajot visszarakjuk a hűtőbe, van aki nehezékkel nyomja le, hogy megkapja a megfelelő formát, de szerintem felesleges. Inkább egy pár óra múlva nézzük meg, és ha már átnedvesedett, csomagoljuk át.
Tálaláskor vörösbort és friss baguette-t kínáljunk hozzá.
köszi, ezt meg fogom csinálni mindenképpen!!!
Szerinted görög vagy sima joghurtból, vagy van az a krémes túró. Melyikből csináljam?
C.
Szia Carla,
a krémes túrót nem ismerem megmondom őszintén. De lehet az áll a legközelebb a faisselle-hez.
De nature joghurttal is működik!!!
üdv S.