Provence

Provence-i és borsos sajt

 borsos-sajt2
HOZZÁVALÓK

1 doboz Faisselle / vagy kb 4-5 doboz nature joghurt esetleg cottage chees
durvára tört tarka bors

provence-i fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS
 
Egy már nem használt pelenkát, vagy valami laza szövésű anyagot készítsünk elő.
A faisselle-t bontsuk ki, vegyük ki a dobozból a szűrővel együtt, kicsit hagyjuk lecsöpögni, majd rakjuk bele a textíliával becsavarva szűrőbe.
Ha joghurtból készítjük, akkor egyből a pelenkás szűrőbe tegyük.
Rakjuk egy tálra, hogy csöpöghessen. Ha joghurtból készítjük, sokkal több folyadék távozik belőle, a faisselle-ből vagy cottage chees-ből kb annyi amennyit a pelenka felvesz.
Hűvösre helyre tesszük, hogy ne romoljon meg. Érdemes egy pár óra múlva újracsomagolni. Minél gyakrabban csomagoljuk át, annál hamarabb lesz kész a finom sajtunk.
Kb egy nap után a kapott sűrű krémet sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk valamilyen ízesítést.
Én általában durvára tört borssal borítom be, vagy provence-i fűszerkeverékkel.
A masszát a megfelelő alakúra formázzuk, és egy újabb pelenkába csomagolás következik..
A sajot visszarakjuk a hűtőbe, van aki nehezékkel nyomja le, hogy megkapja a megfelelő formát, de szerintem felesleges. Inkább egy pár óra múlva nézzük meg, és ha már átnedvesedett, csomagoljuk át.
Tálaláskor vörösbort és friss baguette-t kínáljunk hozzá.
borsos-sajt

2 gondolatok ezen: “Provence-i és borsos sajt

  1. Carla

    köszi, ezt meg fogom csinálni mindenképpen!!!
    Szerinted görög vagy sima joghurtból, vagy van az a krémes túró. Melyikből csináljam?

    C.

  2. Sandra G.

    Szia Carla,

    a krémes túrót nem ismerem megmondom őszintén. De lehet az áll a legközelebb a faisselle-hez.

    De nature joghurttal is működik!!!

    üdv S.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.