Provence

Ratatouille újragondolva I.

A ratatouille című bejegyzés végét ugye azzal zártuk, hogy merjük újragondolni az ételeket. Hogy miként, arra álljék itt példaként a következő recept:

 

HOZZÁVALÓK

100 gramm ratatouille
5 deka reszelt ementali
1 tojás
2 ek tejszín
provence-i fűszerkeverék
vaj

ELKÉSZÍTÉS

 

  1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  2. Egy tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt ementalit és belekeverjük a ratatouille-t.
  3. A formákat kikenjük vajjal, majd beletöltjük a masszát és kb 20 perc alatt készre sütjük.

 

TÁLALÁS

 

A kész tortácskát tányérra fordítjuk, megszórjuk provence-i fűszerkeverékkel és salátával azonnal tálaljuk (legfeljebb langyosra hagyjuk kihűlni!!!)

Vélemény, hozzászólás?